Ege Postası
Geri

AK Partili Çelik’ten iddialı çıkış: Seçim yenilenirse kuraya kalmadan alırız

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından kura tarihi için İzmir Valiliği’ne başvuruda bulunmak için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin mahkeme kararına ilişkin itirazının sonuçlanmasını beklediklerini söyledi. Başkan Çelik ayrıca, seçimin yenilenmesi durumunda oylarının artacağın ifade ederek, “Bu sefer kuraya kalmadan seçimi alırız” dedi.
AK Partili Çelik’ten iddialı çıkış: Seçim yenilenirse kuraya kalmadan alırız
Haberler / Yerel Politika
22 Aralık 2020 Salı 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından 1 Aralık tarihinde Belediye Başkan Vekili seçimleri yapılmıştı. İlk 4 turda başkan vekilinin belirlenmediği seçimde, kura yoluna gidilmiş ve kuradan ismi çıkan aday Deniz karakurt olmuştu.

Seçimin ardından Cumhur İttifakı Başkan adayı Aydın Pehlivan idare mahkemesine kuranın yenilenmesi başvurusunda bulunmuş ve İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Kararın ardından Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt, dün İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına itiraz etmişti.

Öte yandan AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik ise, kuranın yenilenme tarihi için Valiliğe başvuruda bulunma hazırlığında oldukları söylemişti.

VALİLİK BAŞVURU İÇİN İTİRAZ SONUCU BEKLENİYOR

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Başkan Çelik, başvuru için itiraz sonucunu beklediklerini söyledi ve “Başvurumuzu henüz yapmadık. Değerlendirme aşamasındayız. CHP tarafından mahkeme kararına yapılan bir itiraz var. Başvurumuz için o itirazın neticelenmesi gerekiyor. İtirazın sonucu bugün netleşir diye bekliyoruz. Bugün sonuç belli olursa yarın başvuru yapacağız” dedi.

Menemen Belediyesi Başkan Vekili Deniz Karakurt’un itirazlarında “Son olarak da, ‘Bunlar dahi olsa seçimin tekrarlanması gerekir’ diye ekleyeceğiz” ifadelerini yorumlayan Çelik, “Onların takdiri. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Kanun açık. Seçim iptal olacaksa olacaktır olmayacaksa olmayacaktır. Buna yargı karar verir. Bu Deniz Hanım’ın uhdesinde olan bir konu değil. Yüksek Seçim Kurulumuz var. Onların prosedürleri neyse o prosedür doğrultusunda hareket edilir” diye konuştu.

“SEÇİM YENİLENİRSE OYLARIMIZ DEĞİŞİR”

Seçimin yenilenmesi durumunda Cumhur İttifakı adayının oylarının artacağını ifade eden Başkan Çelik, “Seçim yenilenirse aldığımız oylarda kesinlikle bir değişim olacağını düşünüyorum. Bu sefer kuraya kalmadan seçimi alırız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası